Nyilvánosság

elobolygonk.hu

Élőbolygónk.hu

A gyógyszermaradványok akár az ételekben is megjelenhetnek

elobolygo.hu

Élőbolygónk.hu

Tudóscsoportok százai foglalkoznak gyógyszermaradványok elleni védekezéssel

NKFIH honlap

NKFIH

Mekkora környezeti terhelést okoz az urbanizáció?

Szertár.com - interjú

Budapest agglomerációjában élsz? A te urbanizált szennyed is figyelik

Projektbemutató videó

Tekintse meg a projektről és a nyitókonferenciáról készült kisfilmet.

MTA CSFK honlap

Projektbemutató előadás

A projekt nyitókonferenciáját 2017. március 20-án tartottuk az MTA Budaörsi úti kutatóházában. A konferencián elhangzott projektbemutató előadás anyaga letölthető a fenti képre kattintva.

Katolikus Rádió - Reggeli riport

Nagyszabású projekt kezdődött Budapest és a várost körülvevő ingázási zóna népességdinamikájával, illetve a lakossági fogyasztás által okozott egyes szennyezésekkel kapcsolatban. A programról beszélgetett Kotroczó Dóra Kondor Attila Csabával, a Magyar Tudományos Akadémia Földrajztudományi Intézetének projektvezetőjével.

Karc FM - Spájz

Hogyan és milyen gyakran szennyezzük Budapestet és környékét? Nagyszabású kutatási-fejlesztési projektbe kezdett a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földrajztudományi Intézete.

Lánchíd Rádió - Zöldgomb

Világgazdaság honlap

Nő Budapest körül a hulladéklábnyom. Budapest és ingázási zónája lakossági fogyasztásának extra környezetszennyezését méri fel az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (MTA CSFK) Földrajztudományi Intézete.

TV2 Tények

Életveszélyes a szmog, ezt tudtuk. De most a Magyar Tudományos Akadémia Földrajzi Kutatóintézetében, és a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozó szakemberekkel tisztázzuk, mekkora a baj: gyakoribbak-e koraszülések ha sok a szmog, miből származik a szennyezés, a városlakókon segítenek-e a járművekbe szerelt részecskeszűrők?

MTA CSFK honlap

MTA honlap

Hogyan, mivel és milyen gyakran szennyezzük Budapestet és környékét? Nagyszabású kutatás-fejlesztési projektbe kezdett az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (MTA CSFK) Földrajztudományi Intézete: a téma Budapest és a várost körülvevő ingázási zóna népességdinamikája és a lakossági fogyasztás által okozott egyes szennyezések. Az urbanizáció miatti környezetterhelést feltáró kutatás nemzetközi referenciaprojektté válhat.

MTA CSFK honlap

MTA CSFK honlap

Új kutatás-fejlesztési projekt indult a budapesti várostérség egyes szennyezéseinek felmérésére és a környezeti kockázatok csökkentésére.